Nuffnang

Friday 11 September 2015

Bolehkah Ibu Hamil dan Menyusu Minum Soya??

Pernah tak dengar orang cakap kalau tengah mengandung selalu minum soya dapat anak putih, kulit gebu tapi kulit jadi sensitif....
KULIT SENSITIF??
ala...ni yang tak best kan...

TETAPI...
BUT....

haa...ni yang suspen ni...
yang mendatangkan kesan buruk ni ialah soya yang telah diubahsuai genetiknya (Genetically Modified Organism - GMO)...

jadi nak selamat minum la minuman berasaskan non-GMO soya...maksudnya soya ini tidak diubahsuai genetiknya seperti Energising Soy Protein (ESP)...

jom baca testimoni dari pengalaman seorang ibu ni...

" Dulu semasa mengandungkan Zulfa, saya minum soya setiap hari.

Disebabkan tidak tahu kesan akibat pengambilan soya GMO yang terlalu banyak, maka anak saya yang pertama mendapat alergi pada kulitnya. 


Bila kena gigit nyamuk atau luka2 kecil, lambat sangat nak baik. Terlalu banyak parut pada tangan dan kakinya.


Untuk pulihkan lukanya, saya mandikan dia dengan beberapa titik basic H dan sapu Herbal Blend selepas mandi.


Semasa mengandungkan anak yang kedua dan ketiga, saya tidak lagi minum soya setiap hari walaupun pada masa itu saya tidak tahu tentang kesan pengambilan soya GMO. 


Kini, anak yang ketiga (Syuhada) masih menyusu badan dan saya peminum tegar soya non-GMO iaitu ESP.


Alhamdulillah kulitnya tidak bermasalah malah lebih cerah dan gebu.Terima kasih kepada Shaklee kerana menyediakan produk terbaik yang diterima ramai. "




KENAPA ESP BERBEZA DARI PRODUK SOYA YANG LAIN??

1) ESP diperbuat dari kacang soya yang tumbuh secara organik. Penanaman secara organik dapat mengekalkan nutrisi dalam kacang soya.

2) ESP diperbuat daripada kacang soya yang tidak diubah genetiknya (non-GMO).  Dr. Lous J. Pribyl, saintis dari Brazil menemui bahawa toksin akan terhasil jika gen dimasukkan ke dalam sel tumbuhan jika ditanam secara GMO. 




3) Semasa pemprosesan ESP, kacang soya dibersihkan dengan air, bukan dengan alkohol. Jika ia dicuci dengan alkohol akan memusnahkan kandungan isoflavones sehingga 88%. Sedangkan isoflavones diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser dan bermanfaat untuk menyeimbangkan hormon. 

4) Proses pembuatan ESP kacang soya diproses dengan suhu rendah kerana Asid Amino sangat sensitif dengan suhu panas. Kajian menunjukkan, kacang soya atau protein yang dimasak dengan suhu yang tinggi akan memusnahkan hampir 50% Asid Amino Perlu di dalamnya. 

5) ESP ditambah dengan unsur Kalsium. Kajian menunjukkan serbuk soya sangat berasid dan ini akan menyebabkan tulang menjadi rapuh. Jadi, unsur Kalsium yang cukup diperlukan untuk meneutralkan kembali serbuk soya.


Jom baca lagi APA KHASIAT SOYA...

Klik di sini --> Khasiat Soya

Bestkan ESP...
Jom baca kesan atau testimoni pengguna ESP yang lain...

klik di sini --> Testimoni ESP

Nak ESP??jom order sekarang....
kena order sekarang sebab ini masanya untuk nikmati tawaran hebat dengan pembelian ESP....

Beli 6, percuma 1, percuma daftar keahlian, percuma sebotol Vita-Lea dan dapat cashback bonus...
atau 
Beli 1, Beli 2, Beli 3 atau Beli 4 dengan harga runtuh....

Putri Ieja
019-4160102

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...